Gránátalma termékek rendeléseGránátalma

A gránátalma fogyasztásának hatása a terhes nők esetében

(0/0)


A gránátalma gyümölcse a Punica granatum fán terem. Amellett, hogy gyümölcsként és gyümölcsléként is fogyaszthatjuk, a gránátalmát kivonat, por, tabletta és kapszula formájában is megtaláljuk. Bármilyen formában is fogyasszuk, mind egy egészséges módja annak, hogy a vitaminokat biztosítsuk a szervezetünk számára a terhesség alatt is.

Granatalma

Előnyei

A gránátalma egy kiváló rostforrás, így a bélmozgást fokozza, segít megelőzni az aranyér kialakulását és a növekvő székrekedést a terhesség alatt. A Maryland Egyetem Orvosi Központja szerint már egy gránátalmával is hozzájuthatunk a napi ajánlott c-vitamin bevitel !0%-kához, ami szükséges ahhoz, hogy a magzat csontjai és fogai megfelelően fejlődhessenek. A gránátalma kiváló antioxidánsokkal rendelkezik, melyek képesek csökkenteni a vérnyomást is, állítja a Medline Plus.

Biztonság


Az biztos, hogy a gránátalma gyümölcsének egészben vagy lé formájában történő fogyasztása a terhesség alatt része az egészséges táplálkozásnak. Azt viszont nem ismert, hogy a kapszula mennyire biztonságos a terhes nők számára, így ezt e 9 hónap alatt érdemes elkerülni. A gránátalmát gyógynövényként is használják, mint az influenza, a fogínybetegségek megelőzője és a fogyás elősegítője, ezért kapszulaként azért sem ajánlott fogyasztani, mert a terhesség első tizenkét hetében abortuszt okozhat. Nagyon fontos, hogy ne vigyük túlzásba a használatát, mert így előnyei könnyen hátrányba fulladhatnak. 

Szempontok


Amikor gránátalmalevet választunk ki, akkor érdemes megkeresni azt a fajtát, ami 100%-ban tartalmazza a gyümölcs levét és nincs benne hozzáadott cukor. Más típusú lé felesleges kalóriákat tartalmaz és hízáshoz vezet. Ha viszont nem szeretjük a gránátalma savanyú ízét, akkor érdemes szőlőlével összekeverve fogyasztani.
Amikor kiválasztják gránátalma leve, keresse meg a fajta, amely 100 százalékos gyümölcslé, hozzáadott cukor nélkül. Más típusú lé adhat felesleges kalóriát. Ha nem tetszik az íze gránátalma leve, próbáld keverés egy másik ízű vagy gyümölcslé, mint például a szőlőlé.

 

Értékelés
(0/0)
Értékelés Írása
Ez a név fog megjelenni a hozzászólásodnál!
Pl.: Nagyon egészséges, jó ár, stb.
Pl.: Csomagolás, kevésbé hatásos, stb.
Minimum 20 karaktert írj! Az elküldött értékelés perceken belül megjelenik az oldalon! (Kötelező).