Gránátalma termékek rendeléseGránátalma

A gránátalma és a koleszterinszint

(0/0)

A gránátalma egy olyan fán nő, melynek magassága akár a 20 métert is elérheti. A gránátalmafának nincs különösebb rokona, kivéve egy kisméretű fafajtát, ami csak Jemenben nő. Mégis a gránátalmát igen sokféle gyógyászeti kezelésben felhasználják az egészségi állapot javítására.

Omega 3

Koleszterin

A koleszterinnek két alapvető típusa van: az LDL a rossz és a HDL a jó koleszterin. Az LDL az artériák belsejében lerakódik és elzáródásokat okozhat, a HDL pedig képes az LDL csökkentésére. A Mayo Klinika szerint az összkoleszterin értéke nem haladhatja meg a 200 mg-ot, az LDL-nek 70 mg alatt kell lennie, a HDL-nek pedig 60 alatt a trigliceridek mennyiségének maximalizált értéke pedig 150 mg egészséges állapotban.
 

Gránátalma egészségügyi előnyei

A gránátalmát már több klinikán is használják a magas koleszterinszint, a magas vérnyomás, az atherosclerosis, a fogínybetegségek, a prosztatarák, a szívbetegségek, a hasmenés, a torokfájás, az aranyér kezelésére - állítja a MedlinePlus. A Drugs.com arról számol be, hogy a gránátalma-kutatások egy ígéretet vetnek fel, mely szerint az antibiotikum-rezisztens fertőzések is kezelhetőek vele.
 

Kutatás

A gránátalmaléről kimutatták, hogy szignifikánsan csökkentik a teljes koleszterinszintet. Ezt igazolta a kutatás, melyek az izraeli Rambam Medical Center Haifa kutatói végeztek el. A kutatók gránátalmalé  hatását vizsgálták a koleszterinszint szempontjából. Az eredmények azt mutatták, hogy a HDL-szint 22-37 százalékkalemelkedett , az LDL-szint pedigcsökkent 22 százalékkal és a trigliceridek is jelentősen megfogyatkoztak.

Értékelés
(0/0)
Értékelés Írása
Ez a név fog megjelenni a hozzászólásodnál!
Pl.: Nagyon egészséges, jó ár, stb.
Pl.: Csomagolás, kevésbé hatásos, stb.
Minimum 20 karaktert írj! Az elküldött értékelés perceken belül megjelenik az oldalon! (Kötelező).