Gránátalma termékek rendeléseGránátalma

A gránátalma és a vérnyomás

(0/0)

A Kaliforniai Egyetem kutatói Los Angelesben a gránátalma levét a világ legegészségesebb italai közé sorolták 2008-ban. A gránátalma leve teli van antioxidánsokkal, vitaminokkal és ásványi anyagokkal, így valószínűsíthető, hogy a vérnyomást is képes csökkenteni. Egyes tanulmányok megerősítik, hogy a gránátalma leve igen kiváló a vérnyomáscsökkentésben. Ha szeretjük az ízét, akkor pedig megéri belőle minél többet fogyasztani.
 

A magas vérnyomás

A hipertónia volt az elsődleges vagy másodlagos halálozási ok Amerikában 2006-ban a Centers of Disease Control szerint. A magas vérnyomás szívbetegségekhez, stroke-hoz és vesebetegséghez vezet.  A legtöbb kutatás azt jelzi, hogy a gránátalma képes csökkenteni a szisztolés nyomást, ami a szív tényleges erejét jelzi.
 

Kutatás

Az edinburghi Queen Margaret University azt vizsgálta, hogy napi fél liter gránátalma lé milyen hatással van a vérnyomásra. Egy hét után a gránátalma levet fogyasztók körében jelentősen csökkent a szisztolés nyomás, míg a kontrollcsoportban változatlan maradt. Ezek az eredmények ugyan ígéretesek, de csak kevés részvevője volt a kísérletnek, így további kutatások szükségesek.
 

Antioxidánsok

Az egyik oka, amiért a Maryland Egyetem a legegészségesebb gyümölcslé címet adományozta a gránátalmának nem más, mint annak polifenol mennyisége. A polifenolok növényi alapú antixidámsok, melyek segítenek megóvni a szervezetet a környezeti károkkal és a krónikus betegségekkel szemben. A gránátalma polifenoltartalma segít megelőzni a szívbetegségeket és csökkenti a szisztolést nyomást.
 

Kálium

Egy uncia gránátalma leve 67 mg káliumot tartalmaz. Az American Heart Association szerint a kálium képes szabályozni a magas vérnyomást, mivel csökkenti a nátrium hatását. A szervezet tehát káliumot használ, hogy szabályozza a szív működését.

Értékelés
(0/0)
Értékelés Írása
Ez a név fog megjelenni a hozzászólásodnál!
Pl.: Nagyon egészséges, jó ár, stb.
Pl.: Csomagolás, kevésbé hatásos, stb.
Minimum 20 karaktert írj! Az elküldött értékelés perceken belül megjelenik az oldalon! (Kötelező).