A gránátalma és a koleszterinszint

A gránátalmaléről kimutatták, hogy szignifikánsan csökkentik a teljes koleszterinszintet. Ezt igazolta a kutatás, melyek az izraeli Rambam Medical Center Haifa kutatói végeztek el. A kutatók gránátalmalé  hatását vizsgálták a koleszterinszint szempontjából. Az eredmények azt mutatták, hogy a HDL-szint 22-37 százalékkal emelkedett , az LDL-szint pedig csökkent 22 százalékkal és a trigliceridek is jelentősen megfogyatkoztak.

granatalma

Koleszterin

A koleszterinnek két alapvető típusa van: az LDL a rossz és a HDL a jó koleszterin. Az LDL az artériák belsejében lerakódik és elzáródásokat okozhat, a HDL pedig képes az LDL csökkentésére. A Mayo Klinika szerint az összkoleszterin értéke nem haladhatja meg a 200 mg-ot, az LDL-nek 70 mg alatt kell lennie, a HDL-nek pedig 60 alatt a trigliceridek mennyiségének maximalizált értéke pedig 150 mg egészséges állapotban. 

Gránátalma egészségügyi előnyei

A gránátalma egy olyan fán nő, melynek magassága akár a 20 métert is elérheti. A gránátalmafának nincs különösebb rokona, kivéve egy kisméretű fafajtát, ami csak Jemenben nő. Mégis a gránátalmát igen sokféle gyógyászeti kezelésben felhasználják az egészségi állapot javítására.

A gránátalmát már több klinikán is használják a magas koleszterinszint, a magas vérnyomás, az atherosclerosis, a fogínybetegségek, a prosztatarák, a szívbetegségek, a hasmenés, a torokfájás, az aranyér kezelésére - állítja a MedlinePlus. A Drugs.com arról számol be, hogy a gránátalma-kutatások egy ígéretet vetnek fel, mely szerint az antibiotikum-rezisztens fertőzések is kezelhetőek vele. 

Gránátalma készítmények akciósan

BioCo Gránátalmakivonat 80 db

BioCo Gránátalma kivonat 80 db

A Gránátalma kivonat tablettánként magas koncentrációjú, 40% ellagsav tartalomra standardizált gránátalma kivonatot tartalmaz. Használata javasolt mindazok számára,

Ár: 3990 Ft
Megnézem

Gránátalma 500 mg 90 dbkapszula (Sanct Bernhard)

Gránátalma 500 mg 90 db kapszula (Sanct Bernhard)

A gránátalma kiváló antioxidáns, amely egyre felkapottabb a szívbetegségek és a rák megelőzésében és gyógyításában. A gránátalma az ellagsav legbőségesebb forrása.

Ár: 6590 Ft
Megnézem

Gránátalma sűrítmény500ml Optima Nutrilab

Gránátalma sűrítmény 500ml Optima Nutrilab

Kétszeresen koncentrált gránátalma sűrítmény, tiszta, finomítatlan gránátalma léből. Angol minőség.

Ár: 4590 Ft
Megnézem
Újdonság

Interherb XXL 90 dbGránátalma Fekete áfonya + Retinol tabletta

Interherb XXL 90 db Gránátalma Fekete áfonya + Retinol tabletta

A szem egészségének megőrzéséért - Gránátalma és fekete áfonya kivonatával + Retinollal

Ár: 4650 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!