A gránátalma fogyasztásának hatása várandós anyukáknál

A gránátalma gyümölcse a Punica granatum fán terem. Amellett, hogy gyümölcsként és gyümölcsléként is fogyaszthatjuk, a gránátalmát kivonat, por, tabletta és kapszula formájában is megtaláljuk. Bármilyen formában is fogyasszuk, mind egy egészséges módja annak, hogy a vitaminokat biztosítsuk a szervezetünk számára a várandósság alatt is.

Granatalma

Gránátalma fogyasztásának előnyei várandósság esetében

A gránátalma egy kiváló rostforrás, így a bélmozgást fokozza, segít megelőzni az aranyér kialakulását és a növekvő székrekedést a terhesség alatt. A Maryland Egyetem Orvosi Központja szerint már egy gránátalmával is hozzájuthatunk a napi ajánlott c-vitamin bevitel !0%-kához, ami szükséges ahhoz, hogy a magzat csontjai és fogai megfelelően fejlődhessenek. A gránátalma kiváló antioxidánsokkal rendelkezik, melyek képesek csökkenteni a vérnyomást is, állítja a Medline Plus.

Biztonság - Várandós anyukák esetében különösen fontos!

Az biztos, hogy a gránátalma gyümölcsének egészben vagy lé formájában történő fogyasztása a terhesség alatt része az egészséges táplálkozásnak. Azt viszont nem ismert, hogy a kapszula mennyire biztonságos a leendő anyukák számára, így ezt e 9 hónap alatt érdemes elkerülni. A gránátalmát gyógynövényként is használják, mint az influenza, a fogínybetegségek megelőzője és a fogyás elősegítője, ezért kapszulaként azért sem ajánlott fogyasztani, mert a terhesség első tizenkét hetében abortuszt okozhat. Nagyon fontos, hogy ne vigyük túlzásba a használatát, mert így előnyei könnyen hátrányba fulladhatnak. 

Szempontok

Amikor gránátalmalevet választunk ki, akkor érdemes megkeresni azt a fajtát, ami 100%-ban tartalmazza a gyümölcs levét és nincs benne hozzáadott cukor. Más típusú lé felesleges kalóriákat tartalmaz és hízáshoz vezet. Ha viszont nem szeretjük a gránátalma savanyú ízét, akkor érdemes szőlőlével összekeverve fogyasztani. Amikor kiválasztják gránátalma leve, keresse meg a fajta, amely 100 százalékos gyümölcslé, hozzáadott cukor nélkül. Más típusú lé adhat felesleges kalóriát. Ha nem tetszik az íze gránátalma leve, próbáld keverés egy másik ízű vagy gyümölcslé, mint például a szőlőlé.

Gránátalma készítmények akciósan

BioCo Gránátalmakivonat 80 db

BioCo Gránátalma kivonat 80 db

A Gránátalma kivonat tablettánként magas koncentrációjú, 40% ellagsav tartalomra standardizált gránátalma kivonatot tartalmaz. Használata javasolt mindazok számára,

Ár: 3990 Ft
Megnézem

Gránátalma 500 mg 90 dbkapszula (Sanct Bernhard)

Gránátalma 500 mg 90 db kapszula (Sanct Bernhard)

A gránátalma kiváló antioxidáns, amely egyre felkapottabb a szívbetegségek és a rák megelőzésében és gyógyításában. A gránátalma az ellagsav legbőségesebb forrása.

Ár: 6590 Ft
Megnézem

Gránátalma sűrítmény500ml Optima Nutrilab

Gránátalma sűrítmény 500ml Optima Nutrilab

Kétszeresen koncentrált gránátalma sűrítmény, tiszta, finomítatlan gránátalma léből. Angol minőség.

Ár: 4590 Ft
Megnézem
Újdonság

Interherb XXL 90 dbGránátalma Fekete áfonya + Retinol tabletta

Interherb XXL 90 db Gránátalma Fekete áfonya + Retinol tabletta

A szem egészségének megőrzéséért - Gránátalma és fekete áfonya kivonatával + Retinollal

Ár: 4650 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!