A gránátalma és a vérnyomás

A Kaliforniai Egyetem kutatói Los Angelesben a gránátalma levét a világ legegészségesebb italai közé sorolták 2008-ban. A gránátalma leve teli van antioxidánsokkal, vitaminokkal és ásványi anyagokkal, így valószínűsíthető, hogy a vérnyomást is képes csökkenteni. Egyes tanulmányok megerősítik, hogy a gránátalma leve igen kiváló a vérnyomáscsökkentésben. Ha szeretjük az ízét, akkor pedig megéri belőle minél többet fogyasztani. 

granatalma

Gránátalmalé - magas vérnyomás

A hipertónia volt az elsődleges vagy másodlagos halálozási ok Amerikában 2006-ban a Centers of Disease Control szerint. A magas vérnyomás szívbetegségekhez, stroke-hoz és vesebetegséghez vezet.  A legtöbb kutatás azt jelzi, hogy a gránátalma képes csökkenteni a szisztolés nyomást, ami a szív tényleges erejét jelzi. 

Kutatás

Az edinburghi Queen Margaret University azt vizsgálta, hogy napi fél liter gránátalma lé milyen hatással van a vérnyomásra. Egy hét után a gránátalma levet fogyasztók körében jelentősen csökkent a szisztolés nyomás, míg a kontrollcsoportban változatlan maradt. Ezek az eredmények ugyan ígéretesek, de csak kevés részvevője volt a kísérletnek, így további kutatások szükségesek. 

Polifenoltartalom

Az egyik oka, amiért a Maryland Egyetem a legegészségesebb gyümölcslé címet adományozta a gránátalmának nem más, mint annak polifenol mennyisége. A polifenolok növényi alapú antixidámsok, melyek segítenek megóvni a szervezetet a környezeti károkkal és a krónikus betegségekkel szemben. A gránátalma polifenoltartalma segít megelőzni a szívbetegségeket és csökkenti a szisztolést nyomást. 

Kálium

Egy uncia gránátalma leve 67 mg káliumot tartalmaz. Az American Heart Association szerint a kálium képes szabályozni a magas vérnyomást, mivel csökkenti a nátrium hatását. A szervezet tehát káliumot használ, hogy szabályozza a szív működését.

Gránátalma készítmények akciósan

BioCo Gránátalmakivonat 80 db

BioCo Gránátalma kivonat 80 db

A Gránátalma kivonat tablettánként magas koncentrációjú, 40% ellagsav tartalomra standardizált gránátalma kivonatot tartalmaz. Használata javasolt mindazok számára,

Ár: 3990 Ft
Megnézem

Gránátalma 500 mg 90 dbkapszula (Sanct Bernhard)

Gránátalma 500 mg 90 db kapszula (Sanct Bernhard)

A gránátalma kiváló antioxidáns, amely egyre felkapottabb a szívbetegségek és a rák megelőzésében és gyógyításában. A gránátalma az ellagsav legbőségesebb forrása.

Ár: 6590 Ft
Megnézem

Gránátalma sűrítmény500ml Optima Nutrilab

Gránátalma sűrítmény 500ml Optima Nutrilab

Kétszeresen koncentrált gránátalma sűrítmény, tiszta, finomítatlan gránátalma léből. Angol minőség.

Ár: 4590 Ft
Megnézem
Újdonság

Interherb XXL 90 dbGránátalma Fekete áfonya + Retinol tabletta

Interherb XXL 90 db Gránátalma Fekete áfonya + Retinol tabletta

A szem egészségének megőrzéséért - Gránátalma és fekete áfonya kivonatával + Retinollal

Ár: 4650 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!