Tápanyaginformációk a gránátalmával kapcsolatban

A gránátalma gyümölcse eredetileg Iránban és a Himalája lábánál volt őshonos, de ma már széles körben termesztik India-szerte, Délkelet-Ázsia szárazadd területein, Malajziában és a trópusi Afrika egyes részein is. A gránátalmafát spanyol telepesek vitték el Kaliforniába 1769-ben. A gránátalmát gyakran nevezeik a tél drágaköves gyümölcsének, mivel a hideg hónapok alatt rendeteg vitaminnal, ásványi anyaggal és rosttal látja el a szervezetünket.
 

Gránátalma

Rostban gazdag magok

Bár a gránátalmát igen körülményes dolog meghámozni, hiszen nem egyszerű a héjából kibontani a magokat, mégis megéri az erőfeszítést, hiszen a magok és az arra tapadó gyümölcshús igen kiváló ízü, sőt rengeteg nagyszerű anyagot is tartalmaz. A gránátalma ehető része, a gyümölcshús és a magok 234 kalóriát tartalmaznak 100 grammonként, amiben 53 gramm szénhidrát található és 11 gramm rost is. Ez a 11 gramm rost pedig igen sok, hiszen egy átlagos felnőttnek 25-35 gramm rostra van szüksége naponta, vagyis 10 dkg gránátalmával a napi rostmennyiség körülbelül 44%-a biztosítható, ami igen jelentős. A magas rosttartalmú étrendről tudni kell, hogy csökkenti a rák bizonyos formáit és segít csökkenteni a szív- és érrendszeri megbetegedések kockázatát is. 

Gránátalma zsírszegény, fehérjében gazdag

Egy normál adag gránátalma 3 gramm telítetlen zsírt tartalmaz, ami a szív egészségét nagyban fokozza. A gránátalma gyümölcse természetesen koleszterin és transz-zsír mentes. Valamint azt is fontos megjegyezni, hogy amellett, hogy egy alacsony zsírtartalmű gyümölcsről van szó, igen nagy mennyiségben tartalmaz növényi alapú fehérjéket, melyek igen hasznosak az egészség szempontjából. Az átlagos méretű gránátalma magjaiban 5 gramm fehérjét találunk, ami igen hasznos. A fehérjében és rostokban gazdag ételekről érdemes tudni, hogy növelik a jóllakottságérzetet és szabályozzák a vércukorszintet azoknál a betegeknél, akiknél cukorbetegség áll fenn.

Egy jó forrása a C-vitaminnak és a vasnak

A gránátalma igen gazdag C-vitaminban, hiszen a napi ajánlott bevitel 48%-át biztosítja már egy csésze is. A C-vitaminról pedig köztudott, hogy segíti az immunrendszer működését, a kollagénképződést fokozza és a neurotrnaszmittereket stimulálja, valamint úgy működik a szervezetben, mint egy antioxidáns. A gránátalma 5 grammot biztosít a szervezet számára vasból. A vas e növényi alapú forrása segíti a vörösvérsejtek termelődését, fokozza az oxigénszállítást és gyorsítja a sejtek növekedését.

100% Gránátalmakoncentrátum szelénnel 500ml

-30% 100% Gránátalma koncentrátum szelénnel 500ml

A Gránátalma koncentrátum kiemelkedően magas antioxidáns tartalmánál fogva, természetes védelmet nyújt a téli időszak megbetegedései ellen.

Ár: 3490 Ft
5000 Ft
Megnézem

BioCo Gránátalmakivonat 80 db

-17% BioCo Gránátalma kivonat 80 db

A Gránátalma kivonat tablettánként magas koncentrációjú, 40% ellagsav tartalomra standardizált gránátalma kivonatot tartalmaz. Használata javasolt mindazok számára,

Ár: 2990 Ft
3590 Ft
Megnézem

Gránátalma 500 mg 90 dbkapszula (Sanct Bernhard)

-11% Gránátalma 500 mg 90 db kapszula (Sanct Bernhard)

A gránátalma kiváló antioxidáns, amely egyre felkapottabb a szívbetegségek és a rák megelőzésében és gyógyításában. A gránátalma az ellagsav legbőségesebb forrása.

Ár: 6190 Ft
6980 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!